Novosti

10.12.2018

Volvo S60 i V60 obezbedili 5 zvezdica za bezbednost na EuroNCAP testu

Novi Volvo S60 sedan i V60 karavan osvojili su maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na 2018 EuroNCAP testovima bezbednosti, nastavljajući tradiciju osvajača 5 zvezdica među Volvo automobilima.

 

Ovi rezultati potvrđuju reputaciju Volvo Cars-a da na drumove postavlja najbezbednije automobile današnjice. Od kompaktnog V40 hečbeka do velikog XC90 SUV-a, svi testirani modeli iz trenutne Volvo ponude nude tehnologiju sa 5 zvezdica za bezbednost.

2018 EuroNCAP režim testiranja je najstrožiji do sada, sa novim i zahtevnijim izazovima u pogledu bezbednosne tehnologije, uključujući i detekciju biciklista sa autonomnim kočenjem i sistemima za održavanje u voznoj traci. V60 i S60 spadaju među najbezbednije automobile testirane prema novom režimu.

„Rezultati potvrđuju da Volvo Cars nastavlja da bude lider u bezbednosti, konstantno gurajući razvoj naprednih tehnologija“, izjavio je Malin Ekholm, direktor Volvo Cars centra za bezbednost. „Bez obzira koji Volvo odaberete, uvek možete biti sigurni da vi i vaši voljeni putujete u jednom od najbezbednijih automobila na tržištu“.

S60 i V60 dele SPA Platformu (Scalable Product Architecture platform) i bezbednosne tehnologije sa svojim većim rođakom XC60, kao i sa top modelima iz Serije 90.

 Volvoov aktivni bezbednosni paket City Safety sa tehnologijom autonomnog kočenja sada dolazi kao standard na svim Volvo automobilima. Po prvi put na S60 i V60, City Safety sada uključuje i autonomno kočenje kako bi izbegao sudare sa nadolazećim vozilima iz suprotnog smera.. Takođe, to je i dalje jedini sistem na tržištu koji detektuje pešake, bicikliste i veće životinje.

V60 je lansiran ranije ove godine i to u svom prirodnom staništu – na prilazu porodičnoj kući u Stokholmu - i naglašava pedigree Volvo Carsa u porodičnim karavanima, služeći različitim potrebama i stvarima modernog porodičnog života.

Ovog leta Volvo Cars lansirao je novu generaciju svog S60 sportskog sedana. Dinamični S60 je prvi Volvo automobil koji se prodaje bez dizel ponude, što oslikava predanost elektrifikaciji i dugoročnoj budućnosti izvan tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem. To je prvi Volvo koji se proizvodi u SAD, u prvoj američkoj fabrici, u okolini Čarlstona u Južnoj Karolini.

 

 

 

 

 

-------------------------------

 

Volvo Cars Grupa u 2017

Za 2017. finansijsku godinu, Volvo Car Group zabeležila je operativni profit od 14,061 MSEK (11,014 MSEK u 2016). Prihodi u pomenutom periodu iznosili su 210,912 MSEK (180,902 MSEK). Globalna prodaja za kompletnu 2017. godinu iznosila je rekordnih 571,577 automobila, što je povećanje od 7.0 procenata u odnosu na 2016. Rezultati nagoveštavaju sveobuhvatnu transformaciju finansija i funkcionisanja Volvo Cars poslednjih godina, pozicionirajući kompaniju za sledeću fazu rasta.

 

O Volvo Cars Grupi

Volvo je operativan od 1927. godine. Danas je Volvo Cars jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih automobilskih brendova na svetu sa prodajom od 571.577 automobila u 2017-oj plasiranih u oko 100 zemalja. Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) iz Kine od 2010. godine. Činio je deo Švedske Volvo grupe do 1999. godine, kada je kompaniju kupio Ford Motor Company iz SAD. Godine 2010. Volvo Cars preuzima Geely Holding.

 

U 2017, Volvo Cars je zapošljavao u proseku približno 38.000 (30.400) zaposlenih sa punim radnim vremenom. Upravna zgrada Volvo Cars, razvoj, marketing i administracija su uglavnom locirane u Getebrugu u Švedskoj. Volvo Cars upravna zgrada za Kinu nalazi se u Šangaju. Glavne fabrike automobila locirane su u Geteburgu (Švedska), Gentu (Belgija), Šengduu i Dakingu (Kina), dok se motori proizvode u Skvodeu (Švedska) i Žangđikaou (Kina), a komponente karoserije u Olofstromu (Švedska).